branitelji bulj hdz

“Ponukani nekorektnim napadima na našega suborca, saborskog zastupnika Miru Bulja, izražavamo duboko razočarenje retorikom kojom se koriste pojedini političari. Prozivanje hrvatskih branitelja u dnevno – političke svrhe imali smo priliku gledati u proteklim godinama”, pišu predsjednici dviju najvažnijih braniteljskih udruga – Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije i Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

U pismu su  dali javnu potporu ratnom suborcu Miri Bulju, a izražavaju čuđenje da napadi na njega dolaze iz HDZ-a:

“S promjenom vlasti očekivali smo da će se takva praksa zaustaviti. Posebno da si to neće dozvoliti stranka koja je u predizbornoj kampanji imala usta puna hvale prema braniteljskoj populaciji.

S jedne strane tražiti zaštitu digniteta Domovinskog rata, a s druge strane neosnovano prozivati i napadati hrvatskog branitelja koji niti u čemu nije prekršio zakon, niti je oštetio hrvatsku državu, krajnje je licemjerno.

Poslije rata, ratnike najviše napadaju oni koji u ratu nisu bili, oni koji nisu imali hrabrosti staviti se na raspolaganje i riskirati vlastiti život za slobodnu i neovisnu Domovinu. To je realnost koju hrvatski branitelji svakodnevno doživljavaju.

Udruga Specijalne policije – predsjednik Josip Klemm

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi – predsjednik Dražimir Jukić

Foto: braniteljski.hr