prosvjed trg bana jelačića branitelji zagreb

Uoči 21. obljetnice VRA Oluje na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu pojedine ultraljevičarske udruge željele su održati prosvjed protiv slavljena Dana pobjede, što u prijevodu znači i potpora tzv. Republici Srpskoj Krajini (RSK) koja je srušena u VRO Oluja.

No, u toj suludoj namjeri spriječili su ih hrvatski branitelji i zagrebačka mladež koji su se na Trgu bana Jelačića okupili u velikom broju kako bi obranili čast Hrvatske, Zagreba te svih žrtava Domovinskog rata.

Srećom po ultraljevičare, kordon policije morao ih je čuvati kako ne bi došlo do fizičkog incidenta sa Zagrepčanima.

Ultraljevičari na Trgu bana Jelačića su branitelje i Zagrepčane nazvali “ustašoidima” i “ludim fašistima”, na što su branitelji i zagrebačka mladež odgovorili uzvicima “Četnici!”, “Marš iz Hrvatske!”, “Zašto smo se mi borili?”.

Nakon pritiska više stotina branitelja, mladeži i ostalih Zagrepčana, policija je bila prisiljena ultraljevičare “odstraniti” iz centra Zagreba.

Ultraljevičarske organizacije koje su pokušale održati provokatorski skup na Trgu bana Jelačića su: Žene u crnom (Beograd), Ženska mreža Hrvatske, Srpski demokratski forum (Zagreb), Žene žrtve rata – Rosa (Zagreb), Slobodarski aktivisti (Zagreb) i Centar za građansku hrabrost (Zagreb).

Klikni LIKE ako smatraš da omalovažavanje Dana pobjede treba kažnjavati zatvorskim kaznama!

Izvor: Sloboda.hr
Foto: Snimka zaslona