božo petrovFoto: HRT

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija predsjednik Sabora Božo Petrov osvrnuo se na uhićenja hrvatskih branitelja u Orašju. Rekao je kako treba razmotriti događaje koji su se zbili u zadnjih dva tjedna u BiH.

“Uhićenje hrvatskih branitelja izaziva zabrinutost. Svoje državljane nećemo ostaviti na cjedilu, pružit ćemo im punu pravnu pomoć. Orašje, Posavina su simboli obrane i ti ljudi moraju dobiti potporu Hrvatske kroz pravne mogućnosti. Moramo poštivati pravne institucije druge države”, istaknuo je Petrov.

Na pitanje je li zadovoljan tempom rada Sabora, Petrov je rekao kako vjeruje da su u prvom redu zadovoljni građani. “Oporba će uvijek biti oporba i govoriti da nije dobro što zakoni nisu prošli redovitu proceduru. Sabor je time opravdao da je najviše zakonodavno tijelo i da može donositi zakone. Uvijek će se stvari rješavati u koordinaciji Vlade i Sabora. Plan nam je da prijedlozi zakona prolaze odbore čak i prije sjednice vlade jer smatram da se stručne službe moraju iskoristiti da budu na korist saborskim zatupnicima i Vladi”, istaknuo je Petrov.

Izvor: Sloboda.hr/HRT