božo petrov most hdz

Most nezavisnih lista od samog je početka upozoravao da samo jedna osoba nosi politički teret koji je uteg funkcioniranju ove Vlade. Tu je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa reklo svoje, istaknuo je potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov na konferenciji za novinare.

“Cijelo vrijeme smo naglašavali da znamo razlikovati individualnu odgovornost od stranke i nikada nismo dopustili zamjenu teza prema kojoj bi se ta odgovornost prelila i na druge članove Vlade. Problem je u tome što su pojedinci u HDZ-u povukli niz ishitrenih poteza. Danas pred njima stoji odgovornost i trebaju odlučiti hoće li ova Vlada napokon dobiti pravu priliku ili će se na kraju dogoditi da idemo na nove izbore”, rekao je Petrov.

“Prvi potez koji se treba napraviti je opoziv opoziva premijera Oreškovića. Samo su dvije mogućnosti rješenja krize – ili taj put ili novi izbori”, naglasio je Petrov.

“Ostaju nam još 24 sata, nadam se da će svi odgovorni prepoznati koju odgovornost nose, i da će mudrost prevladati”, kazao je.

“Nakon odluke Povjerenstva na sebi ne vidim nikakve krivice. No ako će HDZ zatražiti od mene da odstupim, a da ostane Orešković, spreman sam odstupiti. Apeliram na mudrost i odgovornost svih iz HDZ-a da pokažu kako im je stalo do države i do građana”, istaknuo je.

Izvor: Sloboda.hr/HRT
Foto: HRT