vangardist časopis tiskan krvlju njemačka hiv aids

“Kreativnost” modernog čovjeka, ako se uopće netko degeneričan takvim može nazvati, nema granica. Mazanje fekalija po platnu, “slikanje” menstrualnom krvlju te još mnoge druge krajnje ogavne metode samo su neki od načina privlačenja pozornosti i dolaska u središte pažnje. Međutim, šokovima nikad kraja.

Njemački časopis svoje je posljednje izdanje, ali ne i zadnje, odlučio tiskati koristeći tintu s krvlju troje HIV-pozitivnih osoba kako bi “razbili stigmu” povezanu s tom bolesti.

Mjesečni časopis Vangardist, tražio je od troje ljudi zaraženih HIV-om da doniraju krv koja je potom bila pomiješana s tintom kako bi se tiskao magazin.

Tiskano je 3000 brojeva ovog magazina, a isti će se naći u prodaji slijedeći tjedan. Na naslovnici navodno jasno piše kako je časopis tiskan korištenjem tinte pomiješane s krvlju HIV-pozitivnih osoba, što bi valjda trebalo pobuditi strasti i one duboke humane emocije, ali prije svega privući pažnju i ostvariti neki profit.

U nedostatku normalnih i zdravih ideja modernih “progresivnih” spodoba, svaka devijacija očito je neki prikaz sintetičke uzvišenosti. Također, ne treba se čuditi ako se dozna da je sve ovo samo marketinški trik. Neovisno o tome, moralnom propadanju modernog čovjeka ne vidi se kraja.

Izvor: Pandora; Independent.co.uk