bobanFoto: Reuters

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je u petak nominacije za navijačku nagradu, novu kategoriju koja je FIFA utemeljila od ove godine, a nagrada će se dodijeliti na svečanosti u Zuerichu u siječnju zajedno sa onima za najbolje nogometaše i nogometašice.

Nagrada se službeno zove “najupečatljiviji navijački trenutak godine”, a konkuriraju navijači reprezentacije Islanda, nizozemskog Den Haga, te zajedno navijači Liverpoola i Borussije Dortmund.

Komisija u čijem je sastavu uz Gabriela Batistutu, Martu i Vladimira Petkovića bio i bivši hrvatski kapetan te zamjenik glavnog tajnika Fife Zvonimir Boban, izabrala je ta tri kandidata, odluka nije sigurno bila laka, a dobitnika će izabrati sami navijači svojim glasovima na službenim stranicama Fife. Glasovanje je otvoreno sve do svečane dodjele 9. siječnja 2017. godine.

Navijači nizozemskog ADO Den Haaga oduševili su djecu iz rotterdamske bolnice na gostovanju kod Feyenoorda, obasuvši ih plišanim igračkama sa svoje tribine.

Navijači Liverpoola i Borussije iz Dortmunda zajednički su pjevali ‘You’ll Never Walk Alone’ uoči međusobnog susreta na Anfieldu, dan prije obilježavanja tragedije na Hillsboroughu.

Na Europskom prvenstvu u Francuskoj, navijači Islanda obilježili su cijeli turnir svojim pokličem, a posebno je dojmljiv bio onaj poslije četvrtfinalnog poraza od domaćina, kada je s tribina svoje igrače pozdravila čak osam posto cjelokupnog islandskog stanovništva.


Izvor: Sloboda.hr/Hina