agrokorFoto: HRT

Prema javno dostupnim podacima iz servisa Financijske agencije FINA InfoBlokade, u blokadi su računi tvrtki Agrokor, Ledo, Jamnica, Tisak, PIK Vinkovci, Zvijezda i Belje. Nešto nakon 15 sati blokiran je i Konzum. Riječ je o podacima koji se ažuriraju u realnom vremenu, što znači da se tijekom dana mijenjaju.

Još nema potvrde da je država, odnosno Ministarstvo financija, s 81 milijun kuna je blokirala Agrokor zbog duga za PDV.

Jučer je, naime, vlasnik Orbica Branko Roglić hrvatskim medijima potvrdio da je njegova tvrtka krenula u taj proces, zbog duga od oko 10 milijuna kuna, zbog kojeg su već u prosincu prošle godine prestali isporučivati robu koncernu.

Iz Belja su se oglasili priopćenjem u kojem navode da će se navedena blokada riješiti u najkraćem roku te da Društvo nastavlja normalno poslovati te da ispunjenje budućih obveza nije dovedeno u pitanje.

Ekipa HRT-a pokušala je saznati koji su dobavljači pustili zadužnicu. Mljekara Veronika odgovorila je da oni nisu i da su i dalje u dobrim odnosima, a iz Atlantic grupe poručuju: “nije dio komunikacijske prakse da iznosimo u javnost elemente ugovora i detalje poslovnih odnosa s našim partnerima. Kao jedan od Agrokorovih najvećih dobavljača u dnevnoj smo komunikaciji s njegovim menadžmentom i u okvirima naših mogućnosti nastojimo osigurati redovan tijek procesa opskrbe. Smatramo nužnim odgovorno se postaviti prema rješavanju situacije što u ovome trenutku nikako nije aktiviranje instrumenata naplate”, odgovorili su pak iz Franka.

Izvor: Sloboda.hr/HRT