franck, agrokor

Nakon Agrokorovih tvrtki počele su i blokade njihovih dobavljača. Prema podacima Fine, blokiran je Franck, dok za sada Vindija i Kraš nisu. Riječ je, naime, o najvećim dobavljačima Agrokora.

Jučer je, podsjetimo, tvrtka Vupik iz sastava Agrokora izvijestila da joj je zbog nepodmirenih dospjelih obveza blokiran žiroračun. Vupik je izvijestio da je zbog nepodmirenih dospjelih novčanih obveza došlo do blokade žiroračuna društva te napomenuo da poduzima sve raspoložive radnje radi deblokade računa i nastavka redovitog poslovanja.

Od prošlog petka blokirani su računi Agrokora, Belja, Leda, Jamnice, Tiska i PIK Vrbovca, naknadno i Konzuma te PIK-a Vinkovci i PIK-a Vrbovec.

Nakon sastanka 50-ak dobavljača Agrokora u ponedjeljak navečer, član Uprave Francka Josip Budimir istaknuo je da su jedinstveni u svojim zahtjevima prema bankama i da će u idućim razgovorima tražiti da se očituju o njihovim prijedlozima, a generalni direktor Dukata Alen Fontana poručio je da sustav sada financiraju jedino dobavljači svojom robom, ali da to neće moći trajati predugo.

Član Uprave Francka rekao je tada da dobavljači i dalje isporučuju robu Agrokoru.

– Ništa se u tome smislu nije promijenilo i očekujemo da će zapravo svi ovi razgovori koje smo vodili i u Vladi i s bankama prijašnjih dana uroditi plodom, da će svijest o urgentnosti situacije i potrebi brze reakcije biti primjerena i u ponašanju drugih aktera, ne samo nas koji taj sustav zapravo održavamo na životu svojim isporukama roba i suzdržavanjem od prinudnih naplata svojih potraživanja – naglasio je Budimir.

Izvor: Sloboda.hr/Hina/Vecernji.hr