saša leković, bujica, vedrana milas, hnd, hrvatsko novinarsko društvoFoto: Snimka zaslona

“Saša Leković tuži me za alimentaciju za naknadu troškova za vrijeme provedeno u braku i poslije braka, iako nemamo djecu. Bili smo u braku od 2000. do 2003. godine i već smo 13 godina na sudu. Traži od mene 100 tisuća eura osnovnih troškova. Trošili smo zajedno, ali nismo trošili takve cifre. On je ostao bez novca i vjerujem da bi mu ta tužba, odnosno taj novac bio izvor prihoda. On je suvremena sponzoruša”, rekla je Vedrana Milas, bivša supruga Saše Lekovića, u intervjuu za Bujicu.

“Sve žene s kojima je bio u braku ostale su nakon njega u lošoj financijskoj situaciji. Sve su žene ostale u dugovima koje su ostale s njim. Mene je ostavio u dugu od 50 tisuća maraka. To su sve bili brzopotezni krediti. Ni u jednoj banci nisam mogla podići kredit jer sam u svakoj bila jamac ili sudužnik”, napomenula je Milas.

Koje je udruge Saša Leković osnovao?

„Zajedno smo osnovali prvu udrugu, a zvala se Centar za razvoj neovisnog novinarstva. Ta udruga nije počela raditi jer sam primijetila da je počeo kemijati s čudnim ljudima iz SAD-a. Na ime udruge trebalo je sjesti 20 tisuća dolara, no u tom trenutku ja sam zatvorila udrugu… Je li on potegao tu lovu kada je otišao u Sarajevu, ja to ne znam. Osnovao je kasnije i drugu udrugu Centar za istraživačko novinarstvo“, kazala je Milas.

Koji su njegovi najzapaženiji istraživački novinarski radovi u posljednjih nekoliko godina? Je li istina da ste redigirali njegove tekstove?

„Koje istraživačko novinarstvo? Koliko ja znam nema ih. Nisam mu tekstove redigirala. On ni nema fakultet, moja majka mu je platila školovanje. Dala mu je novac da se upiše na fakultet koji nije završio. Kad se vratio s trodnevnog tečaja za trenera istraživačkog novinarstva u Danskoj koji nema težinu autoškole, ja sam mu pripremala materijale da bi mogao biti trener istraživačkog novinarstva. Dobio je kipić Marija Jurić Zagorka za istraživačko novinarstvo za što se sam prijavio budući da ga ni jedna redakcija nije mogla prijaviti. Bacio je kipić drugi dan u smeće“, prisjetila se Milas.

Je li Leković bio povezan s policajcima?

„Kad je bilo suđenje tzv. zločinačkoj organizaciji, svaki puta nakon danog iskaza kompjuter bi mu se nekako pokvario. I to se pržilo na CD-e, informacije koje je on dobivao. Sve imam doma što je radio. On se družio sa Željkom Dolačkim koji je optužen za krađu sefa iz Heinzelove. Vjerujem da je u vrlo prisnoj vezi i sa sadašnjim ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem. Orepić me prijavio za jedan članak HND-u, da bi mi Vijeće časti HND-a napisalo opomenu, iako nisam član te udruge. Je li Orepić znao da sam njegova supruga i da sa mnom ima privatni spor?“, pitala je pitanje Milas.

A što je sa demonstracijama za News Bar?

„Leković nazove Orepića i ovaj mu produlji van zakonskog roka demonstracije…“, kazala je Milas.

Ima li ga netko razloga ubiti?

“Tko bi njega išao robijati, zbog čega? Samo da privuče pozornost jer 14 dana nije bio u novinama. Mislim da mu se to a autom dogodilo jer mu je auto star. On je vječito paranoičan, no mislim da sebi želi dati na važnosti. Cijelo vrijeme govori da ga se prati. Uvjerena sam da će nazvati bolest, odnosno paranoju po njemu – Lekovićev sindrom“, zaključila je Milas.


Izvor: Bujica