Sa mnom su u Širokoj Kuli ratovali nizozemski dragovoljci HOS-a, koji nisu znali jezik zemlje za čiju se slobodu bore, a ovi što nas sada vode, znali su strane jezike pa se za Domovinu nisu borili – izjavila je u Bujici na Z1 televiziji, Ljiljana Zmijanović, HOS-ova dragovoljka i doktorica ekonomskih znanosti, koja će se na parlamentarnim izborima, u 9. izbornoj jedinici, na listi Domovinskog pokreta, suprotstaviti Plenkovićevom ministru uprave Ivanu Malenici, kontroverznom šefu županijskog HDZ-a u Šibensko-kninskoj županiji Nediljku Dujiću i još nekim akterima velikih afera…

Svi znamo za Anu Frank i Aleksandru Zec, ali malo tko u Hrvatskoj zna tko je Verica Nikšić, trinaestogodišnja djevojčica, koju su četnici, zajedno s majkom i 38 mještana, ubili i zapalili u Širokoj Kuli – podsjetila je dr. Zmijanović, koja je u Široku Kulu došla kao izvidnica HOS-a.

ZLOČIN O KOJEM SE NE GOVORI: Verica Nikšić imala je samo 13 godina, kada su je u Širokoj Kuli ubili četnici!

Bujica je ekskluzivno objavila ratnu fotografiju dr. Ljiljane Zmijanović, snimljenu u Lici, nakon zločina u Širokoj Kuli: – Tamo sam bila na izviđanju s pokojnim Nizozemcem Johanom Tildenom. U Širkoj Kuli se osjetila velika strahota. Tamo su ubijeni civili i djeca, to je bilo prestrašno… Verica je bila djevojčica… Bio je snijeg preko jednog metra i nitko mi nije rekao što se zapravo, dogodilo. Zadatak mi je bio uslikati to područje, donijeti fotografije u Stožer… Jedan od razloga zašto sam se angažirala u Domovinskom pokretu je i taj da ovakve stvari ne prepustimo kolektivnom zaboravu.

Dr. Ljiljani Zmijanović posebno smeta progon HOS-a, koji je eskalirao u mandatu Andreja Plenkovića: – Kako siju, takvu će žetvu i imati! HOS je primio dosta stranih dragovoljaca i maloljetnih branitelja. Bili su i u Gospiću i u Vukovaru i u Dubrovniku, po svim bojištima… Smeta me kada nepravedno ocrnjuju moju subraću strane dragovoljce, maloljetne ratnike i mene kao ženu!

“Kada sam krenula u rat, nisam imala nikakve dvojbe,” prisjetila se Ljiljana Zmijanović: “Jednostavno, Domovina nas je trebala i za Domovinu se trebalo dati svo srce i dušu i poći u obranu naše suverenosti, stvarati državu.”

TKO JE BORISU PETKU SREDIO POTICAJ OD 180.000 KUNA?

Dr. Ljiljana Zmijanović govorila je u Bujici i o aklutalnoj aferi s vjetroelektranama te perjanicama korupcije i nepotizma u Dalmaciji. Dovela je u svezu Nediljka Dujića i Josipu Rimac te izrazila čuđenje odakle u sefu HDZ-ovog župana Gorana Pauka 650.000 kuna?! U emisiji je postavljeno pitanje tko je notornom Borisu Petku, vlasniku restorana iz Uzdolja pored Knina, zbog kojeg je prošle godine progonjena Torcida, osigurao 180.000 kuna poticaja – Josipa Rimac ili Milorad Pupovac i zašto na stranicama Ministarstva poljoprivrede više ne možemo vidjeti podatke o tome?

Osvrnula se i na slučaj NP ‘Krka’ te ponovila optužbe na račun ministra Tomislava Ćorića, koji se u konkretnom slučaju ponašao protivno zakonu: – Poruka mog slučaja je jasna, u našoj se zemlji, nažalost, ne cijeni znanje, domoljublje i izvrsnost, već politička poslušnost, izostanak slobode i svake kritičke misli. Posao možete dobiti ako ste podobni, a ne ako zadovoljavate natječajne kriterije. I onda se čudimo zašto naša mladost bježi iz Hrvatske?!

“I svojim sam učenicima govorila da poštuju pravila, kriterije i reference, “ napominje dr. sc. Zmijanović: “Ne može se najlošiji kandidat izabrati kao najbolji. Time se mladima daje strahovito loša poruka, jer ispada da im je uzaludno školovanje, kada će odabran biti netko drugi… Možete, ako hoćete i Oxford završiti, ali za vas mjesta nema jer nema natječaja, a ako i ima natječaja, on neće biti proveden transparentno.”

ŠEF ŽUPANIJSKOG HDZ-a JAVNO PREDSTAVLJAO LAŽNU MAGISTRICU?!

Kao što je poznato, Plenkovićeva je Vlada, kršeći proceduru, postavila za ravnateljicu NP ‘Krka’ Nellu Slavicu, koja je, prema pisanju medija, istovremeno bila članica HDZ-a i HNS-a. Zanimljivo je da se epilog tog slučaja očekuje na sudu u Splitu, svega tri dana prije parlamentarnih izbora, 03. srpnja: – Kada sam vidjela s kojim je “referencama” prošla Nella Slavica, zaista mi je došlo da pokažem svoj doktorat! Njima je važna stranačka iskaznica, a meni ipak nešto drugo… Giospođa nije ni magistrica znanosti, iako ju je šef županijskog HDZ-a Nediljko Dujić u javnosti tako predstavljao! Ispostavilo se da ona nije magistar ekonomije… Daljnim slijedom utvrđeno je i kako je plagirala svoj diplomski rad! Osobno sam poslala zahtijev na Veleučilište u Šibenik i dobila odbijenicu, kada sam zatražila uvid u njezin rad, pod izgovorom da ga je “zaštitila”. Možete vidjeti rad predsjednika države, možete i premijerov, ali Slavičin je zaštićen!

Zanimljiv je i podatak da je dekan u Šibeniku bio aktualni ministar uprave i budući nositelj HDZ-ove liste u 9. izbornoj jedinici Ivan Malenica, čiji je stric u HNS-u, a otac je dugo godina bio direktor lokalne tvrtke, kao HDZ-ovac…

Na opasku voditelja da magistar Plenković oko sebe okuplja magistre, a dr. Škoro doktore, Zmijanović je rekla: – Gospodin Škoro je jedan elokventan sugovornik i isto tako traži zauzvrat. Zato se oko njegovog pokreta i okupljaju slobodni znanstvenici!

UHLJEBI JAMČE NAZADOVANJE DRUŠTVA…

“HDZ-ovo vodstvo više ne zaslužuje moje povjerenje,” rekla je dr. Zmijanović i napomenula kako joj je “čast biti u društvu žena poput Karoline Vidović Krišto i Carle Konta, koje na izbore izlaze s Domovinskim pokretom Miroslava Škore”.

Nastavila je o sad već bivšoj stranci, koju je i sama osnivala: – U HDZ-u ima čestitih domoljuba, koji vole našu zemlju, međutim, tijekom vremena se ta stranka pretvorila u nešto, što nisu bili na početku, kada je to bio državotvorni pokret, koji je pokretao naš narod, ustrojio modernu državu i temeljio se na istinskim vrednotama.

Moramo birati najbolje – smatra dr. Zmijanović:- Društvo koje se zasniva na nepotizmu i korupciji, uništava sve i propada. Kotač naše ekonomije mogu pokretati jedino najbolji kadrovi, a uhljebi su najgore što se jednom društvu može dogoditi. Uhljebi ne jamče rast i razvoj. Uhljebi jamče samo nazadovanje društva.

“Plenković ima Gabrijelu Žalac, Josipu Rimac i Martinu Dalić, a Škoro Karolinu Vidović Krištu, dr. Carlu Konta i dr. Ljiljanu Zmijanović,” zaključeno je u Bujici.