azilant imigranti belgija

Dvije belgijske policajke napadnute su i ranjene mačetom pred glavnom policijskom stanicom u belgijskom gradu Charleroi. Azilant, koji ih je napao vičući ‘Allahu akbar’ preminuo je u bolnici, nakon što je bio ranjen, javljaju agencije.

Napadač naoružan mačetom navodno je izvikivao “Allahu Akbar” tijekom napada pred glavnom policijskom postajom.

Jedna od ranjenih policajki ima duboke rane oko lica i nalazi se u bolnici dok je njezina kolegica lakše ranjena.

Napadača je na licu mjesta upucala policija te je bio odvezen u bolnicu gdje je preminuo.

Belgijski premijer Charles Michel nije isključio mogućnost terorističkog napada u subotu u gradu Charleroiu gdje je muškarac naoružan načetom ranio dvije policajke.

“Ovo je još jedan prijezira vrijedan, kukavički čin. Kao i svi, mislim na žrtve. Moramo biti odlučni u borbi protiv nasilja i svih oblika mržnje”, rekao je Michel. Ranije je putem Twittera snažno osudio taj napad.

Prekinuo je odmor na jugu Francuske i za sutra najavio sastanak Nacionalnog vijeća za sigurnost.

Veliki sigurnosni obruč uspostavljen je oko mjesta napada u gradu koji se nalazi 50 kilometara južno od Bruxellesa a policija je na licu mjesta.

Posebna belgijska jedinica za analizu prijetnji OCAM ocjenjuje stanje, rekao je ministar unutarnjih poslova Jan Jambon.

Grad od pola milijuna stanovnika i prije se povezivao s radikalnim islamizmom. U njemu su bazu imali i neki od sudionika pariških napada u studenom prošle i briselskih u ožujku ove godine. No ovo je prvi udar na snage sigurnosti, koje su se, zbog prijašnjih prijetnji, na njega već bile pripremile. Pred postajom je bila postavljena ograda kako bi se spriječio nekontrolirani ulazak. Upravo na toj nadzornoj točki dogodio se ovaj napad.

Izvor: Sloboda.hr/HRT
Foto: HRT