bauk, sdp

Nakon petosatnog sastanka SDP-ovci su završili prvi dan “team buildinga” u Ogulinu. Medijima se nakon sastanka obratio predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

“Bilo je riječi o radu Kluba i stranke, 23 kolega je raspravljalo i nastavljamo sutra s planom reorganizacije rada Kluba u sljedećem periodu”, rekao je Bauk.

Na pitanje kome je na sastanku bilo usmjereno najviše kritika Bauk je kazao da je “bilo i puno pohvala, a subjekti pohvala su najčešće bili predsjednik i vodstvo stranke”.

Jedan od razloga održavanja druženja u Ogulinu je i rejting stranke koji je u posljednje vrijeme u slobodnom padu. Bauk kaže da su zaključili ono što su znali i prije.

“Nismo zadovoljni, ali moj je stav da je SDP jedina brana da se Hrvatska ne pretvori u Mađarsku i Poljsku.”

Predsjednik SDP-ovog kluba navodi dva načina na koji se rejting može popraviti: “Jedan je upozoravati ljude da ova Vlade radi loše, što očito ide dobro jer 70 posto ljudi smatra da država ide u krivom smjeru, a drugo je da govorimo koja bismo rješenja mi imali. U ovom trenutku je loše da stranke koje nemaju rješenja, nego samo kritiku su u naletu. Mi mislimo da je to loše”.

Jesu li se suprotstavljene strane nakon pet sati uspjele pomiriti?

“Pomirba je možda malo preoštra riječ. Postoje određene razlike u gledištima koje pokušavamo smanjiti razgovorom. A to postoji svugdje. Po duljini razgovora očito su se ona smanjila”, rekao je Bauk.

Izvor: Sloboda.hr/N1