milan bandić ndh ustaše antifašizam

Na komemoraciji povodom 75. godišnjice proboja zatočenika logora u Kerestincu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je žestoki antihrvatski govor.

“Ovdje je stradao cvijet hrvatske intelektualne mladosti. Ovdje su povampirene ustaše, nakon proboja logoraša, pohvatale te ljude i pobile ih kao pse. To treba jasno reći”, poručio je Bandić.

“NDH je bila sve samo ne slobodna, demokratska i hrvatska tvorevina. Ona je bila zločinačka, izdajnička i kvislinška. To treba reći za sva vremena!”, rekao je Bandić.

Bandić je nakon toga rekao da za sve anomalije koje su se događale nakon tzv. narodnooslobodilačke borbe, “svi pojedinačni zločini, ako su se dogodili tih godina, neka odgovaraju oni koji su ih napravili.”

Nakon toga je više puta naglašavao da se radilo samo o pojedinačnim zločinima, te da se to ne može “brkati s hrvatskim antifašizmom koji je pogled na svijet i civilizacijska tečevina”.

Bandić se zatim osvrnuo i na Domovinski rat, nazvavši ga “Antifašističkim ratom”, pa je stoga pozdravio i svog stranačkog kolegu i branitelja Miodraga Demu.

Na kraju je Bandić opet naglasio da “pojedinačni” zločini antifašista imaju imena i prezimena onih koji su počinili te zločine, no da je Nezavisna Država Hrvatska nastala na zločinu. Bandić nije spomenuo na kojem to zločinu. Vjerojatno je mislio na rušenje Kraljevine Jugoslavije.

“Moj prvi projekt nakon parlamentarnih izbora biti će obnavljanje svih antifašističkih spomenika”, poručio je Bandić na kraju svog obraćanja.

Klikni LIKE si za lustraciju bivših komunističkih kadrova u Hrvatskoj!

Izvor: Sloboda.hr/HRT
Foto: HRT