Vesni Bandić, supruzi preminulog gradonačelnika Milana Bandića, gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem odlučile su ustupiti grobno mjesto na Mirogoju na kojem je pokopan njezin suprug.

Odluka o tome objavljena je u Službenom glasniku Grada Zagreba.

“Grad Zagreb besplatno ustupa korištenje grobnog mjesta na groblju Mirogoj, odjel RKT, polje 112A, razred I., broj 18/1, i Mirogoj, odjel RKT, polje 112A, razred I., broj 18/2, Vesni Bandić iz Zagreba, Bužanova 4, na kojem grobnom mjestu je pokopan pok. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba”, piše u objavi.

Jutarnji list nedavno je pisao kako na grobnom mjestu, iako je već prošla godina dana od smrti, nema nikakvog spomenika te da je prepreka upravo to što grobno mjesto nije bilo dano obitelji na korištenje. Supruga Vesna Bandić poslala je i pismo u kojem je molila da se njoj i kćeri ustupi to grobno mjesto na korištenje.

“…Nadam se i vjerujem da će naš novi gradonačelnik, gospodin Tomašević dati suglasnost za izgradnju. Želja mi je da iduće godine svome suprugu palim svijeću na spomeniku kakav zaslužuje. Osim, što je Milan bio gradonačelnik, on je prije svega bio otac, suprug, brat i prijatelj kojem imamo potrebu iskazati poštovanje i zahvalnost”, stoji u dopisu Vesne Bandić.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr