milan bandić drugi svjetski rat

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još je jednom dokazao da je najveći populist u Hrvata. Naime, jučer je poslao obavijest kako će objaviti ekskluzivnu vijest od presudne važnosti za Hrvatsku. “Pozivamo Vas da nazočite tom događaju kako bi nakon toga, zahvaljujući Vama, cijela javnost bila obaviještena o toj važnoj vijesti”, pozvali su iz stranke jučer.

No, na početku današnje tiskovne konferencije, Bandić je po stoti put dokazao da je najveći populist u Hrvata.

“Danas ćemo objaviti da je Drugi svjetski rat završio. Urbi et orbi. Isprike onima koji znaju. Gradimo Hrvatsku po mjeri čovjeka”, rekao je na početku konferencije za medije.

Zatim je pročitao proglas.

“Ovime obavještavamo Hrvatice i Hrvate, sve hrvatske građanke i građane: II. svjetski rat je završio! Iako se čini da za objavom te očite istine nema potrebe, hrvatska stvarnost nas demantira iz dana u dan. Pozivamo sve da se napokon počnu ponašati u skladu s tom jednostavnom istinom, pa će nam odmah svima biti bolje. Jer, u tom ratu za bolju prošlost, političke elite proizvode podjele koje su im omogućavale da desetljećima uništavaju Hrvatsku, lijepu našu, jednu od najljepših zemalja na svijetu. Pozivamo sve da među sobom, jedni drugima, usmeno i pismeno, uživo, mailom, telefonom, svim društvenim mrežama, prošire tu radosnu vijest: ‘II. svjetski rat je završio!’. Izliječimo Hrvatsku od ‘bipolarnog poremećaja’ i napokon krenimo naprijed, a ne nazad!”, pročitao je Bandić.

Ovu Bandićevu “ekskluzivu” još bi donekle i prihvatili da je došla od nekoga tko se i inače ponaša sukladno činjenici da je Drugi svjetski rat završio.

Prije tri tjedna govorio potpuno suprotno

No, samo prije tri tjedna Bandić je na komemoraciji u Kerestincu govorio kao da Drugi svjetski rat još uvijek traje, potpuno suprotno današnjoj “ekskluzivi”. Tada je Bandić, u svom žestokom antihrvatskom govoru, vrlo jasno i decidirano rekao da će njegov prvi potez nakon izbora i dolaska na vlast biti obnova svih partizanskih spomenika u Hrvatskoj, koje se u hrvatski branitelji porušili ili oštetili.

Bandić će sutra predstaviti koaliciju u Vukovaru, a u srijedu ide u Knin. Na pitanja nije htio odgovarati, što je poprilično naljutilo novinare.

>>> BANDIĆ: NDH je bila izdajnička, a nakon rata je bilo nekih pojedinačkih zločina, obnovit ću sve partizanske spomenike

Izvor: Sloboda.hr
Foto: fah