austrija krijumčari ljudi imigranti izbjeglice

Velike policijske operacije diljem Europe rezultiraju stotinama uhićenih krijumčara ljudi, koji su pored „legalnih“ krijumčara – političara i humanitarnih organizacija – glavni pokretači masovne invazije na Europu, što pravosudne sustave, nenavikle na ovako masovna uhićenja, stavlja pod veliki pritisak.

Njemački tabloid Bild nedavno je objavio da je razbijena jedna tursko-njemačka banda krijumčara, nakon što je u ranim jutarnjim satima policija i osoblje aerodroma u Frankfurtu izvela akciju. Banda je koristila ilegalne radnike na aerodromu te je prala milijune eura koristeći lažne fakture, a akcija je dovela do uhićenja trojice Nijemaca i trojice Turaka.

Možda mala brojka za tako veliku operaciju, ali ova banda tek je mali djelić ogromne mreže kriminalaca koji su suodgovorni za ilegalne prelaske granice u brojci od oko 500 000 imigranata, samo ove godine. Ova brojka dolazi iz izvješća Savezne obavještajne službe, koja je navela kako je velika većina ilegalnih ulazaka obavljena u Grčkoj i na ostatku Balkana.

Napori i pokušaji provođenja zakona od strane europskih snaga sigurnosti, rezultirali su enormnim brojem uhićenih krijumčara ljudi, ali ne i padu broja ulazaka ilegalnih imigranata – što je sasvim jasno, budući da glavni krijumčari još uvijek djeluju na slobodi te su aktivni promotori kriminalnih djela.

Ovako ogromni broj krijumčara, koji koriste imigrantsku invaziju za vlastiti profit, također nameću veliku patnju svojim žrtvama, posebno onim stvarnim izbjeglicama, koje doista bježe od rata, iako očito predaleko.

The Local je izvijestio o pretrpanosti austrijskih zatvora, u kojima krijumčari čekaju svoja suđenja. Naime, samo u Austriji je uhićeno i optuženo 534 krijumčara, a to svakako nije gotova brojka.

Austrijski zatvor koji je najbliži mađarskoj granici, trenutno ima pretrpano jedno krilo, koje je predviđeno za smještaj 78 zatvorenika, a trenutno u njemu boravi njih 120. U drugom zatvoru, samo 3 od 114 zatvorenika govore njemački.

Izvor: Pandora/Breitbart