Saborski zastupnik Ante Prkačin dao je neopozivu ostavku i izašao iz Domovinskog pokreta.

Za portal Hrvatski glasnik general Prkačin potvrdio je da je napustio članstvo te stranke. ” Ja koji se ne bojim ni vatre ni vode, ni puške ni noža, pred svaku saborsku sjednicu bojim se hoće li se pojaviti neka stranačka veličina koja će reći da bi bilo bolje i da je odlučeno da umjesto mene govori netko drugi, e sad široko im polje. Eto i ono malo vremena što sam im do sada uzimao” , rekao je Ante Prkačin.

Klub Domovinskog pokreta koji je na konstituirajućoj sjednici Sabora imao 12 zastupnika ovako je spao na svega šest zastupnika, međutim Zlatko Hasanbegović koji je i dalje na papiru član tog saborskog kluba, već je neko vrijeme u lošim odnosima s vodstvom Domovinskog pokreta te je pitanje vremena kada će i on formalno napustiti isti.

Vodstvo Domovinskog pokreta predvođeno predsjednikom Ivanom Penavom i potpredsjednikom i glavnim sponzorom Mariom Radićem u javnosti nastupaju kao lideri desnice željni stvaranja bloka za izlazak na izbore, nemiri unutar stranke otežavaju tu poziciju i izgledno je kako će Domovinski pokret jako teško preživjeti ove probleme.

Iako raspadanje ove stranke na terenu traje već duže vremena, zahvaljujući resursima Maria Radića i glasnogovorniku stranke, Velimiru Bujancu, rejting Domovinskog pokreta održavao se iznad izbornog praga, no nesumnjivo je da će i to početi padati s obzirom na sve probleme koje imaju unutar stranke.

Izvor: Sloboda.hr/Hrvatski glasnik

foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu