hčsp identitet hrvatske nacije nacionalizam

Dana 31. svibnja 2014. u 18.00 sati u Galeriji “Event Ilica 107” će se održati okrugli stol pod nazivom “Identitet hrvatske nacije i hrvatski nacionalizam”. Povod održavanja okruglog stola je dolazak skupine američkih studenata s fakulteta “Carleton College” iz Minnesote.

U sklopu njihovog istraživanja pod nazivom “Europski nacionalni identitet i politika”, američki studenti su se obratili Hrvatskoj čistoj stranci prava da im, kao stožerna nacionalistička hrvatska stranka, prezentira svoj pogledaj na koncept i identitet hrvatske nacije. HČSP je studentima izišao u susret i u kratkom roku sazvao održavanje subotnjeg okruglog stola.

Okrugli stol će organizirati i moderirati pripadnici Mladeži HČSP-a i Kluba sveučilištaraca “Kvaternik”.

Osim američkih studenata, specijalni gost okruglog stola biti će i prof. dr. Tomislav Sunić, pisac, prevoditelj, te bivši profesor političkih znanosti u SAD-u.

Doživljaj teme okruglog stola dodatno će uzvisiti solist Mješovitog zbora Kralj Zvonimir g. Velimir Hržan, uz klavijaturista je prof. Vinka Glasnovića, koji će sudionicima okruglog stola otpjevati tri pjesme slavnog hrvatskog pravaškog pjesnika Antuna Gustava Matoša.

Okrugli stol je otvorenog tipa, stoga pozivamo sve zainteresirane da u subotu dođu u Ilicu 107 i prisustvuju ovom vrlo zanimljivom okruglom stolu.

Autor: Sloboda.hr