Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) pokrenula je preko platforme GoFundMe kampanju prikupljanja novaca za potresom oštećene bolnice u Zagrebu.

Cijeli iznos prikupljene donacije bit će uplaćen Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj, KBC-u Rebro i drugim bolnicama.

– Naš je cilj u sljedećih dva, tri tjedna dostići 200.000 dolara, jer znamo da su sredstva potrebna sada kako za obnovu nakon potresa, tako i za pružanje podrške bolnicama koje se bore protiv koronavirusa. Pokušat ćemo pomoći koliko možemo, kazala je za Hini članica Izvršnog odbora ACAP-a Maria Sentić.

Akciju su pokrenuli Miryana Joksovic, članica ACAP-ova ogranka u Silikonskoj dolini i Ivan Milkovic, direktor Sales Peritias grupe u Zagrebu. Odmah se uključio i Izvršni odbor ACAP-a kako bi angažirao sve članove, a sve se koordinirana sa zagrebačkim ogrankom kojeg vodi australski odvjetnik hrvatskog podrijetla Don Markušić, koji je ujedno i dopredsjednik Transparency Internationala Hrvatska.

– U kontaktu smo sa zagrebačkim bolnicama i Ministarstvom zdravstva. Iako je početak ove inicijative započeo kao fokus na Petrovu i Rebro, mi smo spremni pomoći i drugim bolnicama. To će ovisiti i o količini sredstava koju ćemo prikupiti i gdje potrebe najbolje odgovaraju našim programskim ciljevima, dodala je Sentić.

Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka okuplja poslovne menadžere, akademike, pravnike, liječnike, studente, te voditelje hrvatskih poslovnih zajednica.

– Mi smo organizirani kroz 15 lokalnih ogranaka, te brojimo preko 1000 članova. Naša misija je poticanje suradnje među članovima te promidžba napretka glede pitanja od značaja za hrvatske zajednice u SAD. Cilj nam je prosperitet globalne Hrvatske. Rad udruge se financira članarinama i mi smo svi volonteri, istaknula je Sentić.

Izvor: Sloboda.hr/Hina