todorić, agrokorFoto: fah

Do kraja tjedna bit će plaćene sve dospjele obveze Agrokora prema dobavljačima, a navodno i ukupan dug prema državi pa nema osnove za blokadu, piše Vecernji.hr.

Agrokor je u posljednja dva tjedna s ruskom Sberbankom dogovorio kredite kojima je tvrtka dobila dodatnih 300 milijuna eura, što joj je, kažu upućeni, dovoljno za plaćanje svih dospjelih obveza prema dobavljačima. Izvori za vecernji.hr tvrde da bi Agrokor do kraja tjedna tim novcem trebao zatvoriti i sve dugove prema državi. Špekuliralo se da su oni narasli na šest milijardi kuna, ali ministar financija Zdravko Marić to je u četvrtak opovrgnuo. Koncern Ivice Todorića tako je kupio vrijeme za predah i suzio prostor za glasine da ga u idućih nekoliko tjedana čeka crna budućnost.

Prema informaciji Večernjeg lista, druga strana tvrdi da će biti postavljen novi Nadzorni odbor kompanije, a da će u upravu ući stručnjak za financije koji bi vodio financijsko restrukturiranje. Time je značajno ublažen stav koji se mogao čuti među vjerovnicima početkom tjedna, kada su tražili da se Todorić potpuno povuče iz upravljanja kompanijom.

Izvor: Sloboda.hr/Vecernji.hr