16-godišnja češka djevojka brutalno je silovana krajem lipnja u Lukavcu. Počinitelj je bio afrički migrant, koji je pušten iz zatvora u Dresdenu, a zatim deportiran iz Njemačke istog jutra kada se dogodilo silovanje.

Ozlijeđena mlada žrtva odvedena je u bolnicu. Zbog maloljetnika koji su uključeni u ovaj slučaj, medijima nije objavljeno više detalja.

Navodni silovatelj je Afrikanac bez ikakve osobne iskaznice, kojeg je češka policija uhitila zbog nasilja i imovinskog kriminala. Suočen je s kaznom do 10 godina zatvora.

Lukavec je malo češko mjesto u blizini njemačke granice, od koje je udaljenost do njemačkog grada Dresdena oko 92 km. Njemačka tvrdi da zbog nestale osobne iskaznice Afrikanac nije mogao biti protjeran u svoju domovinu, ali su također rekli da nije deportiran ni u Češku. Ministarstvo unutarnjih poslova Češke Republike nema pojma kako je ilegalni afrički migrant stigao u Češku.

Češka Republika zajedno s ostatkom skupine V4 odbija primiti ilegalne migrante i spada u 10 najsigurnijih zemalja na svijetu.

Ova brutalna silovanja i okolnosti su šokirale i podijelile češku javnost. Jedan dio društva je uznemiren činjenicom da je ilegalni afrički migrant brutalno silovao 16-godišnju djevojčicu, dok drugi dio društva smeta što je ta činjenica uopće objavljena.

Izvor: Sloboda.hr/Novinky.cz