vladimir putin

Skoro 90 posto gledatelja koji su sudjelovali u anketi njemačke televizije “N-TV” podržalo je politiku ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Njemački tv kanal, u izravnoj emisiji, postavio je gledateljima pitanje: Da li podržavate tečaj Vladimira Putina? Na čuđenje novinara i suradnika 0,89 posto odgovorilo je pozitivno.

“To je malo neočekivano”, prokomentarisala je rezultate ankete voditeljka Romi Arnt, a novinar “N-TV” Dirk Emmerich na Twitteru je napisao da je – “zbunjen”.

Slična anketa krajem ožujka napravljena je i na sajtu lista “Independent”. Posjetiteljima je tada pružena mogućnost da glasaju za predsjednika SAD-a Baracka Obamu, kancelarku Njemačke Angelu Merkel, predsjednika Rusije Vladimira Putina, britanskog premijera Davida Camerona i predsjednika Francuske Francois Olanda.

Za Putina je glasovalo više od 92 posto posjetitelja. Druga je bila Angela Merkel (tri posto glasova), a treći Barak Obama s dva posto. Analitičari navode da su stavovi Nijemaca, kada je u pitanju ukrajinska kriza, osjetno drugačiji od stavova koje zauzima službena politika.

Mnogi Nijemci smatraju da nisu potrebne nikakve sankcije prema Rusiji i da Moskva nije izazvala krizu u Ukrajini.

Autor: Sloboda.hr