nizozemska, gay parada, gay je ok, homoseksualci

Čini se kako kako ljudi današnjice ipak nisu izgubili smisao za zdravu logiku. Potvrđuje to i lavina duhovitih komentara na nedavnu objavu kojom je nizozemska zrakoplovna tvrtka KLM na društvenim mrežama željela podržati amsterdamsku gay paradu.

“Nije važno s kime ćeš kliknuti”, pisalo je iznad fotografije sigurnosnih pojaseva u duginim bojama složenih u tri kombinacije, čime se, naravno, željelo podržati “ljubav” svih mogućih spolnih orijentacija.

Bilo da je riječ o namjernom propustu s ciljem izazivanja pozornosti, jer “i loša reklama je reklama” ili o nenamjernom previdu, ostaje činjenica kako su brojni komentatori prepoznali besmislenost KLM-ova slogana, budući da samo jedna od ponuđenih kombinacija zaista ispunjava svrhu sigurnosnog pojasa i to naravno ona “muško-ženska”.

“Letite s KLM-om s kojim je Vaša jedina šansa za preživljavanje kopčanje na heteroseksualan način”, “Koliko od ponuđenih kombinacija odobravate svojim putnicima”, “Molim vas recite mi kako shvaćate ironiju ove objave?”, samo su neki od nebrojenih komentara s društvenih mreža.

“Nadam se da shvaćaju kako ovi netradicionalni pojasevi zapravo ne izvršavaju svoju funkciju spašavanja života. No kao što već dobro znamo, sigurnost je manje bitna od tolerancije”, napisao je Matthew Archbold s NC Registera.

Glasnogovornik KLM-a nastojao je ublažiti reakcije naglasivši kako je riječ o metafori koja na nikakav način ne želi izraziti stav tvrtke o sigurnosti tijekom leta.

“Naša izjava uz fotografiju koja prikazuje pojaseve u duginim bojama jednostavna je metafora koja slavi raznolikost. Sigurnost svih putnika i dalje ostaje naš prioritet. Svi putnici dužni su koristiti standardne sigurnosne pojaseve tijekom putovanja KLM-om”, izjavio je Koen van Zijl i tako potvrdio kako metaforički rečeno jedino “heteroseksualni klik” doista čuva i spašava život.

>>> I dalje mislite da je homoseksualnost “prirodna”? Ovi podaci će vas šokirati!

Izvor: Bitno.net