vladimir žirinovski liberalno demokratska stranka rusija

Predsjednik ruske desničarske Liberalno-demokratske stranke Vladimir Žirinovski predlaže da se u Rusiji zabrane političke stranke te da se uvede sustav “izborne monarhije” u kojemu bi oko pet do šest tisuća “izabranih najboljih ljudi” biralo vladara, prenosi ruski internet portal “Newsru”.

Vladimir Žirinovski prijedlog o “izbornoj monarhiji” iznio je tijekom svog obraćanja na sveruskom forumu mladih “Seliger”. Inače, Liberalno-demokratska stranka je sa svojih 56 zastupnika četvrta najjača politička stranka u ruskom parlamentu, pa se ovaj prijedlog uzima kao vrlo ozbiljna solucija.

“Demokracija će nas uništiti. Sve dok budemo imali demokraciju, puzat ćemo. Da ne bismo puzali već hodali, moramo od demokracije prijeći na monarhistički oblik vladavine”, rekao je Žirinovski.

>>> Putin: Naše mlade moramo učiti domoljublju, naspram zapadnjačke dekadencije

Žirinovski vjeruje da su demokracija i višestranački sistem nametnute “slabijim državama”, među koje ubraja i Rusiju.

“Neka bude monarhija, ali da izbori podrazumijevaju da se okupi pet do šest tisuća ljudi, najboljih ljudi, i da biraju vladara”, naveo je Žirinovski.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

Portal objašnjava da je izborna monarhija rijetka forma ustavne strukture države i kao primjere navodi Vatikan i Kambodžu, a kao najuspješniji primjer tog oblika vladavine navodi Maleziju.