jjjjjj

Ustavni sud sve se više bavi i posljedicama ovrha nad nekretninama jer građani osjećaju kako su im u tim postupcima narušena osnovna prava. Tako je Ustavni sud privremeno odgodio zadnji čin u ovrsi stana Puljanke N. T., koja bi svoju nekretninu procijenjenu na više od 253 tisuće kuna trebala izgubiti zbog duga jednoj kartičarskoj kući od 2.909 kuna.

Ona je nekretninu izgubila u ovršnom postupku na pulskom Općinskom sudu, u međuvremenu je njezin stan prodan novom vlasniku za 126 tisuća kuna, a Ustavni sud je privremeno odgodio izvršenje rješenja o upisu novog vlasnika u zemljišne knjige, piše Novi list.

Cijeli postupak ovrhe, prodaje stana, pa i uknjižbe novog vlasnika dogodio se da Puljanka za njega nije ni znala, iznijela je u svojoj ustavnoj tužbi.

Odselila iz Hrvatske

Ustavni sud, vidljivo je iz rješenja objavljenog na Narodnim novinama, odlučio je zaustaviti upis novog vlasnika dok ne istraži je li se doista godinama događao postupak ovrhe, a da N.T. o tome nije imala pojma.

Ona je stan kupila 2006. godine kreditom jedne banke u iznosu nešto većem od 69 tisuća švicarskih franaka, a 2009. godine odselila se u Toronto. Da se protiv nje vodi ovršni postupak, navodi u tužbi, doznala je u listopadu ove godine od prijatelja koji joj je elektroničkom poštom dostavio zaključak o prodaje njezine nekretnine jednoj tvrtki, prenosi Danas.hr.