Sixty-and-Me-6-Healthy-Skin-Tips-for-Every-Woman-Over-60-670x325

Određene navike, ali i biološka predodređenost, ženama jamče dulji životni vijek!

Opće je poznato to da žene žive dulje od muškaraca, ali mali broj ljudi razumije zašto je to tako. Stručnjaci su naveli osnovne razloge zbog kojih žene nadživljavaju muškarce, a oni mogu poslužiti kao poticaj muškarcima da uvedu određene promjene u život te tako produlje svoj životni vijek, prenosi Tportal.

Snažnije su i u fetalnom razdoblju
Istraživanja pokazuju da djevojčice pokazuju veću snagu još u maternici. Otpornije su na infekcije, brže se fizički razvijaju i jače su. Dakle od samih početaka žene su snažnije i borbenije od muškaraca.

Manje se izlažu riziku
Treći po redu uzročnik smrti muškaraca su ozljede u raznim nesrećama. Za razliku od žena, muškarci se upuštaju u riskantnije situacije koje znaju dovesti do ozbiljnih ozljeda. Glavni krivac za to je prednji dio mozga, zadužen za odgovornost i procjenu rizika, a on se kod muškaraca razvija sporije nego kod žena.

hfsdhfsssjh

Otpornije su na srčane bolesti
Srčane bolesti su vodeći uzrok smrti i muškaraca i žena, ali kod muškaraca se javljaju u ranijoj životnoj dobi – već u tridesetima. Kod žena se pak pojavljuju kasnije i to za čitavo desetljeće jer ih na neki način štiti menstrualni ciklus, odnosno srčane bolesti nisu im tolika prijetnja sve do menopauze, kada postaju osjetljivije.

Imaju bolji društveni život
Muškarci možda imaju više prijatelja, ali ženska prijateljstva su puno čvršća i bliskija. To znači da su žene u svojim odnosima s prijateljicama i prijateljima krajnje otvorene te dijele i dobro i zlo. Muškarci pak najčešće šute i gutaju sve u sebi, a to se u konačnici odražava na njihovo zdravlje.

Bolje se brinu za svoje zdravlje
Žene češće posjećuju liječnika od muškaraca. Istraživanja pokazuju da su bolje i u prevenciji. Za razliku od muškaraca, puno prije shvate da je vrijeme da promijene životne navike ako žele biti zdrave. Usto, češće odlaze na sistematske preglede. Sve to utječe na njihovu dugovječnost i bolje zdravlje.