vučić, srbija, putin, olujaFoto: Snimka zaslona

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je u četvrtak u razgovoru za RTS da će Srbija poslije nabavke aviona iz Rusije imati najjače vojno zrakoplovstvo u regiji.

Govorio je o borbenim zrakoplovima MiG-29 koje je Srbija dobila od Rusije i istaknuo da će Srbija imati deset ‘strahovito moćnih aviona’ i da će moći zaštititi svoje granice.

Naveo je da je njegov posao da se pobrine, zajedno s predsjednikom Srbije, za sigurnost zemlje.

– Hoćete li da dočekamo bilo što nespremni kao što smo ranije bili, da se busamo u prsa, a da poslije gubimo sve što stignemo, ili da budemo uvijek odmjereni, ali da gledamo kako da zaštitimo granice, sela, mostove? Danas Srbija to može – rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da ne odustaje od vojne neutralnosti i istaknuo da nije od onih koji jedno pričaju u Moskvi, a drugo u Washingtonu.

– To je naša politika i tako se radi jaka Srbija – poručio je Vučić.

Vučić je kazao da će Srbija platiti samo rakete za avione.

– Mi smo ovo dobili besplatno, ali plaćamo rakete koje mi želimo imati, rakete zrak-zrak i rakete zrak-zemlja – poručio je premijer Srbije.

– Mi biramo koliko ćemo za MiG-ove dati novca u skladu s raketama koje želimo. Dosada smo izabrali 32 rakete. To je ono što mi plaćamo – rekao je Vučić za RTS.

Vučić je kazao da se više nikad neće ponoviti ‘Bljesak’ i ‘Oluja’, vojno-redarstvene akcije tijekom rata u Hrvatskoj.

Dodao je da srpski narod ‘neće doživjeti sudbinu kakvu je doživljavao 1995. i 1999. godine’ i da su mnogo naučili iz vlastitih grešaka.

Izvor: Sloboda.hr/RTS/Jutarnji.hr