kolinda grabar kitarović hdz kandidatkinja ivo josipović

Nekoliko stotina HDZ-ovaca okupilo se u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog kako bi odradili još jedan opći Sabor, povodom 25. godišnjice osnivanja stranke. Na Saboru bi i službeno trebala biti objavljena kandidatura Kolinde Grabar Kitarović, no ona sama se zbog obveza prema NATO-u na HDZ-ovom sijelu nije pojavila.

“Dok sam ja predsjednik stranke više se nitko neće koristiti strankom za osobno bogaćanje. Takvi su već otišli, a ako kod nekih postoje takve nakane najbolje je da sami odu iz HDZ-a. Nikada ne smijemo dopustiti da zbog pohlepe pojedinaca dospijemo na stup strama. Povijesna stranka poput HDZ-a ne zaslužuje takvo poniženje”, kazao je na početku svog govora predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

U odlučnom govoru pred članstvom Karamarko se osvrnuo i na svoj početak na čelu stranke prije dvije godine.

“Prije dvije godine kada je izabrano novo vodstvo osjećale su se posljedice gubitaka izbora i kampanje za izbore koja u nekim trenucima nije bila korektna. Razina komunikacije unutar HDZ-a nije bila prihvatljiva i ja to nisam prihvatio. HDZ je bio na koljenima optrećen posljedicama koruptivnih afera. HDZ je prije dvije godine bio stranka bez ideologije, a za Tuđmana nije bilo mjesta u takvoj stranci. Često sam tada govorio kako je HDZ postao poput bljutave soli i to sam tako osjećao i razgovarao s članstvom i shvatio da članstvo tako osjeća. I ponovno kažem – korupcija i nepoštenje van, a poštenje, domoljublje natrag u HDZ”, poručio je Karamarko.

>>> Stožer: Josipoviću, grubo kršiš Ustav Republike Hrvatske!

Već na početku članstvu je čestitao 25. obljetnicu osnutka stranke. “Ponosni smo jer smo HDZ-u vratili utemeljitelja Tuđmana. Ponosni smo jer vraćamo dug zajedništva i što smo širom otvorili vrata poštenim i domoljubnim mladim ljudima. To je rezultiralo da se vratila vjera birača u HDZ i onda smo Kukuriku koaliciju pobijedili 4 puta”, rekao je Karamarko.

Slavljenički skup HDZ-a prvo su pozdravili gosti – koalicijski partneri te predstavnici sestrinskih stranaka iz BIH. Predsjednik Zagorske demokratske stranke Stanko Belina izazvao je dug pljesak HDZ-ovaca kada je rekao kako je “uvjeren da će Kolinda Grabar Kitarović biti nova predsjednica”.

Klikni LIKE ako smatraš da Kolinda treba smijeniti Josipovića!

Međutim, najjviše je strasti članove glavne oporbene stranke rasplamsao predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Milivoj Špika. “Uz koalicijske partnere i Kolindu idemo na predsjedničke izbore, a onda i kasnije na parlemantarne. Idemo ih rasturiti da se 30 godina ne sastave, kazao je Špika.

Na početku je ispričao i malu šalu kako je dolazeći na skup ispred središnjice HDZ-a vidio Dragu Prgometa i Davora Ivu Stiera kako stopiraju. Ponudio im je da ih poveze, no oni su to odbili. Kazao im je: “ma što ćete stopirati”, a oni su mu odgovorili “ne stopiramo, nego lajkamo facebook stranicu”.

Gotovo svi govori gostiju bili su u znaku podrške Kolindi Grabar Kitarović, pa se na njenu kandidaturu osvrnuo i tajnik HSP AS Pero Čorić. “Došlo je vrijeme da kolinda smijeni onu kuhanu pileću nogicu s Pantovčaka”, rekao je Čorić.

Izvor: tportal