17_17_josipovic_24_290861672_0_0

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u javnost je poslao otvoreno pismo predsjedniku RH Ivi Josipoviću, optuživši ga za grubo kršenje Ustava RH. Pismo prenosimo u cijelosti:

“Zašto kršite odredbe hrvatskog ustava predsjedniče Republike?

Predsjedniče, grubo kršite članak 46. hrvatskog Ustava koji glasi: Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara uputio Vam je početkom ožujka poziv na izjašnjavanje o našem prijedlogu za izradu i javnu objavu 7 registara. Prikupili smo 54 potpisa saborskih zastupnika i čekamo uvrštavanje točke u dnevni red sjednice Sabora RH. Pojedini registri bi snažno pomogli iznalaženju istine o pljački Hrvatske, stoga nas čudi Vaša šutnja.

Poziv je upućen na nekoliko adresa Vašeg ureda, te na Vas osobno. Jasno nam je da ne stignete komunicirati sa svakim pojedincem, stoga ponavljamo činjenice:

– Stožer za obranu hrvatskog Vukovara kao građansku inicijativu čine 374 udruge iz Hrvatske, mnogi ugledni pojedinci, niz udruga i organizacija iz iseljeništva te BiH
– Potporu djelovanju Stožeru potpisalo je 635 000 građana podrškom referendumu.

Dok ove ljude ignorirate, spremno se stavljate u ulogu inicijatora pomoći inicijativi za REKOM, sumnjivih namjera, koju u Hrvatskoj predvode Vesna Teršelič i Zoran Pusić.

Spremno i elegantno podržavate inicijativu 112, snažno gurate Mirelu Holy a redovito pronalazite vremena za slušanje i prijeme KUD-ova iz cijele Hrvatske.

Za odgovor braniteljima, moliteljima i hraniteljima nemate vremena.

Unatoč otvorenoj netrpeljivosti prema Stožeru, koju ne može skriti ni profesionalno mantranje o pravednosti, zahtjevamo da prekinete kršenje Ustava te nama i hrvatskoj javnosti pokažete svoj stav o predmetnoj inicijativi.

S vjerom u Boga i hrvatski narod” – stoji u pismu Stožera.

Autor: Sloboda.hr