ministar gospodarstva ivan vrdoljakFoto: pxll

Predsjednik HNS-a i bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak objasnio je okolnosti prodaje tvrtke Visan u vlasništvu svoje supruge Ivane, javlja HRT.

“Rekao sam supruzi: Riješi se toga, bilo kome, bilo kada, bez vrijednosti, samo da toga nema!”, rekao je za HRT Ivan Vrdoljak.

Podsjetimo, u svibnju ove godine Ivana Vrdoljak prodala je tvrtku Visan, osnovanu u Aljmašu, zadarskom poduzetniku Goranu Tudoroviću. Njegov projekt Nova Camping, u kojem je partner s Pavlom Vujnovcem, vlasnikom i predsjednikom Uprave Prvog plinarskog društva, prošlog tjedna je odlukom tehničke vlade proglašen strateškim, čime je stekao niz pogodnosti.

Tudorovićev projekt razvoja luksuznog ekokampinga na otoku Pagu na popis strateških projekata ušao je prije godinu dana odlukom ministarstva kojim je tada upravljao Ivan Vrdoljak.

Na pitanje je li mu sporna prodaja obiteljske tvrtke investitoru o čijim je projektima kao ministar donosio odluke, Vrdoljak objašnjava: “Tudorovića i ne poznajem. Garantiram da nije imao nikakve koristi od stavljanja na popis potencijalnih strateških investitora. Ni najmanja sitnica im nije išla u korist. Sada ljudi koji razvijaju dobar projekt za hrvatski turizam i nemaju veze s politikom dobivaju etiketu koju ne zaslužuju.”

Vrdoljak dodaje da je tvrtka prodana po simboličnoj cijeni. “Tisuću kuna bila je cijena da se toga riješimo. Rekao sam supruzi: riješi se toga, bilo kome, bilo kada, bez vrijednosti, samo da toga nema…”

Na pitanje je li tijekom prodaje vraćen dug od 276.500 kuna, koji je od vlastite tvrtke Visan potraživala Ivana Vrdoljak, njezin suprug kaže: “Prije prodaje tvrtke vratile su se pozajmice mojoj supruzi od prodaje kamp kućica koje su se i kupile od pozajmice. Sve prije prodaje i sve se vidi u papirima. Tvrtka je bez imovine i bez dugova ili potraživanja prodana za tisuću kuna.”

Podsjetimo, Goran Tudorović se na Pagu planira baviti upravo kamping turizmom. Njegov partner Pavao Vujnovac prijatelj je Ivana Vrdoljaka, a pozornost javnosti nedavno je privukao kada je od HDZ-a zatražio da mu vrati višemilijunsku pozajmicu.

Izvor: Sloboda.hr/HRT