švedska imigranti izbjegliceFoto: popularresistance.org

“Dobrotvorna organizacija” pod financijskim patronatom švedske vlade pokrenula je kampanju koja odbacuje ideju asimilacije imigranata u postojeće društvo, te govori da se „domaće stanovništvo mora integrirati sa stranim kulturama i jezicima“.

„Vrijeme je da shvatimo da će novi Šveđani tražiti svoje mjesto u prostoru“, stoji u reklami kampanje, opisujući Švedsku kao sigurno mjesto za imigrante, te zaključuje: „Više nema povratka. Švedska više nikad neće biti kao što je nekad bila.“

Kampanja pod nazivom „Nova zemlja“, zagovara ideju da domaći ljudi moraju prihvatiti strane kulture i jezik, umjesto da očekuju od novopridošlica da se prilagode Švedskoj.

Organizacija pod nazivom Individuell Människohjälp (IM) koja stoji iza ove kampanje financirana je od strane švedske vlade novcem poreznih obveznika, kao i većina takvih udruga. Ovo je samo jedna od poruka njihove kampanje:

„Nisu samo novi Šveđani ti koji se moraju integrirati. Svi se moraju integrirati, postojeći Šveđani također. Integracija ne znači da se jedna strana mora prilagoditi drugoj, niti da svi moraju misliti, govoriti ili činiti isto.“

Nakon negativnih reakcija na ovakve izjave, IM je odgovorio da oni ne traže od Šveđana da odustanu od svoje „stare“ kulture, već promoviraju „zajedničku integraciju“, što znači „da se zajednički integrira u nešto veće“.

„Vrijeme je da shvatimo da će novi Šveđani zauzeti mjesto sa novim kulturama, jezicima i običajima, vrijeme je i da to vidimo kao pozitivno zbivanje. Nova zemlja oblikuje novu budućnost“, stoji u reklami.

„Imamo novu zemlju u nama, u našim pogledima, mislima i djelima. Došlo je vrijeme da izgradimo zemlju koja je ponosna, uključiva i održiva – nešto novo. Nova zemlja.“

Švedska je prošle godine primila više imigranata po glavi stanovnika od bilo koje europske zemlje.

Izvor: Sloboda.hr/Tribun.hr/Breitbart