Najmanje osmero zagrebačkih policajaca osjetilo je u srijedu zdravstvene tegobe nakon što su jeli hranu pripremljenu u jednom od njihovih restorana, troje je zatražilo liječničku pomoć i nije poznato je li netko hospitaliziran, dok iz policije istražuju uzroke koji su doveli do tih tegoba.

Iz zagrebačke Policijske uprave u četvrtak su se oglasili vezano uz medijske napise da se nekoliko policajaca otrovalo hranom, navodeći kako su upoznati s informacijom da je najmanje njih osmero osjetilo zdravstvene tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od policijskih restorana.

Restoran odmah zatvoren

Troje ih je zatražilo liječničku pomoć nakon što su jeli hranu pripremljenu u policijskom restoranu u Nehajskoj ulici te hranu dostavljenu u kantinu u Nehajskoj 7, a u policiji ne raspolažu informacijom da je netko od njih hospitaliziran.

Odmah po saznanju, ističu, do daljnjega je obustavljen rad restorana, pripremljeni su uzorci hrane za analizu, a o događaju su obaviješteni sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo.

Navode i kako je u tijeku nadzor nad radom segmenta uslužnih poslova koji se odnosi na ugostiteljstvo, a sukladno utvrđenom provest će se potrebne mjere.

U tri policijska restorana dnevno se pripremi 850 toplih obroka

U zagrebačkoj policiji kažu kako se hrana za njihove službenike priprema u tri policijska restorana (Petrinjska 30, Kruge 52 i Heinzelova 98) te se dostavlja i u spomenutu u kantinu u Nehajskoj 7, gdje se doprema iz kuhinje u Petrinjskoj 30, i to dostavnim vozilima u za to predviđenim posudama.

Dnevno se u sva tri restorana pripremi oko 850 toplih obroka.

Namirnice se skladište u suhom skladištu, hladnjacima i škrinjama odvojenima po alergenima i tipu namirnica, a sve u skladu s uvjetima čuvanja istaknutima na originalnim deklaracijama namirnica od strane proizvođača. Nabavu namirnica provodi MUP.

Naglašavaju kako Policijska uprava zagrebačka nema zabilježenih sličnih situacija u proteklom razdoblju te su poduzeli sve mjere radi utvrđivanja uzroka te nastavka pružanja usluge na siguran način.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: INA/ Mario STRMOTIĆ/ ms