ant

Antilia je vila u obliku kule koja ima 27 katova i nalazi se u najvećem gradu Indije. Sedam godina je bilo potrebno da bi se ova građevina izgradila. Ova “najskuplja kuća na svijetu” vlasništvo je bogatog Indijca Mukesha Ambanija, a njena vrijednost je procijenjena na milijardu dolara.

Antilia-Mumbaj-Indija

Kuća u obliku kule, prostire se na nevjerojatnih 3,700 metara kvadratnih, ima 27 katova, a visoka je 174 metara. Posjeduje kino, biblioteku, heliodrom, bazen, bar, bezbroj spavaćih soba, teretanu, hram, viseće vrtove, zdravstveni centar i druge raskošne “potrepštine”. Samo za parking, izdvojeno je 6 katova za 168 automobila, koliko ovaj indijski industrijalac posjeduje u svojoj kolekciji.

Antilia-Mumbaj-Indija1

U njegovom domu radi “vojska” od 600 zaposlenih. Ime Antilia je dobila po mitskom otoku u Atlantskom oceanu, a bilo je potrebno punih sedam godina da se izgradi.

Mukesh poseduje naftne kompanije kao i konglomerate koji se bave bio-tehnologijom, a kada je počeo s izgradnjom svog doma iz snova, procijenjena vrijednost je bila oko 77 milijuna dolara, međutim, do kraja izgradnje taj iznos je narastao za nekih 15 puta.

Pogledajte video:

Izvor: Dailymail.co.uk/telegraf.rs