viktor orbanFoto: 888.hu

Mađarski premijer Viktor Orbán izjavio je u razgovoru za mađarske medije da će 2017. godina biti “godina revolta za demokraciju”.

“Nedopustivo je da usred Europe, kršćani bivaju ubijani usred božićnih blagdana. Očito je da, u slučaju imigracije, ništa neće moći ostati kao prije. Bruxelles se mora promijeniti, imigranti koji su u Europu ušli ilegalno moraju biti deportirani, granice moraju biti zaštićene, a priljev imigranata zaustavljen.”

On navodi da je berlinski napad ponovno dokazao da je “integracija ne-europskih imigranata u Europi bila očiti promašaj”.

“To narušava samopouzdanje zapadnog svijeta. Ekonomski pad, kriminal, terorizam, imigracija, neodlučnost i neiskrenost, to su problemi na koje zapadni vođe nemaju odgovor.”

Viktor Orbán izrazio je želju da se više europskih naroda i političkih opcija pobuni protiv statusa quo i političkim putem svrgnu vođe koji “odbijaju slušati glas naroda”.

“Prošle godine nitko nije očekivao da će Velika Britanija izaći iz Europske Unije, te da će Amerikanci odbaciti Clintonov klan. Nadam se da će se takav trend nastaviti i u 2017. godini, stoga kažem da će 2017. biti godina revolta.”

Upitan što misli o ideji Angele Merkel da zabrani javno nošenje burke u Njemačkoj, Orbán se obrušio na Merkel.

“Zapanjen sam tom liberalnom logikom, pozivaju ljude u svoju zemlju, a onda im ne dopuštaju da nose što žele, to mi je teško za razumijeti. Puno je časnije reći ljudima ‘ne, ne želimo vas ovdje, ostanite vani, jer predviđamo probleme koji će uslijediti‘. Ako je netko moj gost, kažem mu, ti si slobodan čovjek, oblači se kako god hoćeš dokle god poštuješ naše zakone. Ali smatram kako je ovo samo zamagljivanje očiju od strane njemačke vlasti.”

Izvor: Sloboda.hr/Visegradpost.com/Tribun.hr