hos, ploča, damir markuš, kutinaFoto: HRT

Nakon ploče poginulim braniteljima HOS-ovcima u Jasenovcu, zbog koje se u javnosti dignula velika bura, i u Kutini je prije nekoliko dana postavljena spomen-ploča poginulom pripadniku HOS-a Zdravku Bezuku, koji je kao dragovoljac poginuo u Vukovaru.

Na ploči, potpuno prirodno, stoji i službeni grb HOS-a, kojeg je na ramenu nosio i poginuli Zdravko Bezuk, a na kojemu stoji domoljubni pozdrav “Za dom spremni”.

Na postavljanju je, uz branitelje i mještane naselja Krč, bio i sisački biskup Vlado Košić.

Damir Markuš je uime organizatora rekao kako je po dragovoljcu Zdravku Bezuku nazvan i tamošnji sportski park te da će ovakvih ploča biti još.


 

Zbog postavljanja te ploče HRT je napravio prilog u kojemu se, sramotno, nije usredotočio na poginulog HOS-ovca Zdravka Bezuka, već na kompromitaciju postavljanja ploče zbog pozdrava “Za dom spremni”.

U svrhu komentiranja ovog “slučaja” i ocjene moralnog legaliteta postavljanja ove ploče u HRT-ovu emisiju Hrvatska uživo bio je pozvan i notorni Žarko Puhovski, nekadašnji predsjednik Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu (UJDI), organizacije marksista koji su htjeli očuvati SFR Jugoslaviju od raspada.

Izvor: Sloboda.hr/HRT