U zagrebačku zračnu luku u ranim jutarnjim satima sletio je američki transportni avion C-17 kojim je u Hrvatsku prevezen preminuli hrvatski vojnik, skupnik Josip Briški, koji je poginuo u terorističkom samoubilačkom napadu u Kabulu.

Američki zrakoplov u noćnim satima poletio je iz Bagrama u Afganistanu, a ispratio ga je zapovjednik NATO misije Resolute Support general Austin Scott Miller, čime je stradalom hrvatskom vojniku iskazana najveća počast, priopćeno je iz MORH-a.

U zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman organiziran je svečani doček uz najviše vojne počasti za preminulog hrvatskog  vojnika Josipa Briškog, kojem uz obitelj  nazoči  predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga  Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima te drugi visoki dužnosnici Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

Svečanom dočeku nazočei i predstavnici zemalja članica NATO saveza, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Njemačke, Češke i Albanije.

Nakon organiziranog dočeka uz najviše vojne počasti na Plesu, komemoracija za preminulog skupnika Josipa Briškog, održat će se u Ministarstvu obrane s početkom u 11,00 sati.

U Ministarstvu obrane i vojarnama diljem zemlje, kao i misijama u svijetu u kojima sudjeluju naši vojnici, jučer su otvorene knjige žalosti. 

Josip Briški bi uz vojne počasti trebao biti pokopan u subotu.

U Ministarstvu obrane i vojarnama diljem zemlje, kao i misijama u svijetu u kojima sudjeluju naši vojnici, jučer su otvorene knjige žalosti.