rodna ideologija, feministice, feminizam, biološke razlike, portland, Heather Heying

Ako ste se pitali postoji li rodna ideologija i kakav utjecaj ona ima na društvo, brz i jednostavan odgovor možete pronaći na ovoj bizarnoj video snimci snimljenoj na državnom sveučilištu američke savezne države Portland.

Naime, na jednoj konferenciji, profesorica biologije Heather Heying govorila je razlikama između muškaraca i žena.

“Jesu li muškarci u prosjeku viši od žena?”, retorički je upitala prof. Heying. Dodala je: “Je li se itko uvrijedio zbog te činjenice?” Na to pitanje je potvrdno odgovorilo par feministkinja iz publike.

“Možete zbog toga biti iziritirani”, rekla je Heying. “Mogli bi biti iziritirani činjenicom da žene moraju biti one koje će se gurati i laktariti. Moglo bi vas iritirati puno istina, ali uzimajući ih kao uvredu je odbijanje stvarnosti.”

Ali prije nego što je čak i dovršila svoju izjavu, skupina feministica ustala je i izašla iz sobe. Dok je Heying nastavila govoriti o fiziološkim razlikama između muškaraca i žena, počelo je glasno negodovanje u stražnjem dijelu prostorije. Jedna od feministica fizički je oštetila zvučni sustav prilikom izlaska.

Nekoliko trenutaka kasnije, kamere u predvorju pokazuju malu skupinu feministica, od kojih jednu (djevojčicu s ljubičastom kosom) vodi policajac – viši i snažniji muškarac. Ona se dere na njega: “Čak su i žene u njima isprane mozga!”. Nakon što ju policija pušta, pri izlazi se dere “Je**š policiju!”.

Drugi prosvjednik, za kojega naše uredništvo procjenjuje da je ipak muškoga spola, daje izjavu: “Ne ćemo slušati fašizam! Nacisti nisu dobrodošli u civilno društvo!”.


Izvor: Sloboda.hr