pernarFoto: Snimka zaslona

Saborski zastupnik Ivan Pernar gostovao je u nedjelju u emisiji ‘Jedan na jedan’ srpske televizije ATV u Banja Luci. Raspričao se o predrasudama između Srba i Hrvata, Oluji, Jasenovcu, ćirilićnim pločama, ali i ‘zavjeri u režiji Zapada’.

Unatoč tome što su mu iz Banja Luke ponudili financirati prijevoz – Pernar je to odbio, objasnio je ‘žicanje prijevoza putem Facebooka’ kazavši da je tako mogao razgovarati s ljudima, a da si je mogao i sam platiti put i smještaj.

Kazao je kako je imao predrasude prema Srbima sve do prvog posjeta istočnom Sarajevu. Te predrasude koje je imao bile su potaknute prenošenjem medija za vrijeme devedesetih.

“Poruke koje smo primali bile su selektivne, Srbe se demoniziralo. Dijelom i opravdano. Imali ste sliku kolone u Vukovaru gdje se govori – ‘bit će mesa, klat ćemo Hrvate’. Dobio je cijeli narod etiketu. Dio Hrvata je ostao u tom mentalnom stanju”.

Zaključio je kako su problemi s obje strane granice isti.

“Isti sustav nas tlači pa sam ja odlučio poruku koju imam uputiti i drugim narodima. Svi imamo istine koje su ‘svete krave’. Kad sam počeo govoriti o tome naišao sam na mržnju i od dijela Hrvata i od dijela Srba”.

Voditelj ga je upitao o njegovoj tvrdnji da je Oluja bila etničko čišćenje, a da je u Jasenovcu bio genocid.

“Židovi su stradali u Drugom svjetskom ratu, a u NDH je bio plan da se eliminiraju židovi”.

Na upit je li tako bilo I sa Srbima, Pernar odgovara da ne zna.

“Oluja kad je završila, Srba u Krajini više nije bilo. Ne morate nekog protjerati oružjem, možete iskoristiti strah. Srpske vođe su u Oluji rekli Srbima u Krajini da ako ne pobjegnu da će biti masakrirani. Širili su paniku. Imali su plan da imaju etnički čistu zemlju, i zato kad su shvatili da neće uspjeti Krajinu zadržti kao dio Srbije, odlučili su sve te ljude preseliti. Postojao je razlog zašto je odbijen plan Z4. Hrvatska je Srbima ponudila dio autonomije, Srbi su to odbili”.

Za to su krive srpske vođe, smatra Pernar.

“Kad je srpska vojska zauzela Vukovar – poslije zauzimanja masakrirali su, ubili ljude. Kad je hrvatska vojska zauzela Krajinu, dio srpske vojske se predao i nije im pala dlaka s glave. Bilo je zločina, ali nitko nije imao plan – e sad ćemo zapaliti sve kuće. Nisu srpski vojnici nakon Oluje bili ubijani unatoč tome što su radili u Vukovaru”.

Saborski zastupnik je shvatio da je, kako kaže, problem u tome što “Zapad drži narode s ovih područja u ekonomskom ropstvu”.

“Postoji zavjera da se narode s ovih područja eliminira”.

NATO je nazvao institucijom koja bombardira zemlje diljem svijeta i širi kaos, a mediji promoviraju taj rat.

“Svi narodi ovog prostora su žrtve tog rata, rat se ne vodi među narodima pa Hrvati, Bošnjaci i Srbi moraju odbaciti ratne sjekire i naći zajedničkog protivnika. Tako je bilo i kad se stvarala hrvatska država. Zajedno su stali komunistički kadrovi i ustaška imigracija”.

Pernar se prisjetio i postavljanja ćirilićnih ploča u Vukovaru.

“Emocije su bile jake. Čak je jedan čovjek izgubio život. Jedan policajac udario je kundakom po glavi bivšeg branitelja I on je umro. Zbog tih ploča”.


Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr