Zastupnik Živog zida Ivan Pernar u četvrtak je u Saboru više od osam minuta šutio za govornicom nakon što je upozoren da se u raspravi mora držati teme o kojoj se raspravlja.

Pernar je, naime, umjesto o temi potvrđivanja sporazuma Hrvatske i CERN-a, govorio o rezultatima izbora za Europski parlament i upozorio na pitanje legitimiteta aktualne vlasti zazivajući raspisivanje prijevremenih izbora.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković upozorio ga je da se, prema saborskom Poslovniku, mora držati teme koja je trenutno na dnevnom redu, na što je Pernar uzvratio da ako mu se ne dozvoljava da govori onda će za govornicom šutjeti.

Ranije je saborski zastupnik Ivan Pernar znao iznenada izaći za govornicu, a u više navrata najavljivao je da će, ako ga predsjedavajući bude prekidao u izlaganju ,”ići do kraja” to jest dok ga saborska straža ne udalji. To se nekoliko puta i dogodilo te ga je saborska straža više puta iznosila iz sabornice.

“Uvaženi predsjedavajući, uz dužno poštovanje, ako ja ne smijem ovdje govoriti, ja ću onda ovdje šutjeti za govornicom i svojom šutnjom reći sve što mislim o ovoj temi, o načinu na koji premijer Plenković vodi državu, svoju stranku i Vi ovaj Sabor”, započeo je Pernar svoj protest nakon Jandrokovićeva upozorenja da se mora držati teme.

Gordan Jandroković se, tijekom Pernarove šutnje, podsmjehivao cijeloj situaciji.