Policija u Frankfurtu vodenim je topom rastjerala antifašističke ekstremiste koji su se okupili kako bi iskazali neslaganje s demonstrantima koji se protive uvođenju restriktivnih mjera zbog pandemije koronavirusa. 

Policija kaže da je vodeni top upotrijebljen nakon što su antifašisti napali njihove pripadnike, koji su u sukobu s protuprosvjednicima koristili i pendreke. 

Protuprosvjednici su blokirali ceste u središtu grada, ističući transparente sa simbolima Antife i one na kojima je pisalo “Srušimo desnicu”

Demonstrirali su protiv pristaša inicijative Querdenken, čiji pripadnici smatraju da se restriktivnim mjerama smanjuju ljudske slobode, a također su odlučili održati skup u subotu poslijepodne.

Pokret je u posljednjih nekoliko mjeseci stekao popularnost u Njemačkoj tvrdeći da vladina ograničenja koja se odnose na suzbijanje pandemije koronavirusa zadiru u prava građana.

U nekoliko zadnjih okupljanja Querdenkena sudjelovali su i pristaše pokreta Reichsbuerger te neke grupe desnog političkog usmjerenja.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr