pernar nedjeljom u 2 snimka videoFoto: HRT

Gost emisije Nedjeljom u dva na petnaestak minuta bio je saborski zastupnik Ivan Pernar. Trebao je govoriti o tome kako priprema saborske istupe, o budućim aktivnostima Živog zida te se osvrnuti na aktualne društvene i političke događaje.

Umjesto toga, napustio je studio nakon 15 minuta.

Pernar je gostovao u emisiji prije pet godina. “U tih pet godina promijenio se društveni odnos – sad postoji opozicija”, rekao je uvodno Pernar.

Prva tema: porezna reforma

“Nije problem da se naše plaće zamrznu. Problem je što se velike plaće dižu, a porezni teret prebacuje na najslabije građane. Upozoravali smo ugostitelje, fiskalizacija će vas uništiti – dio je to globalne agende “kontrola nad svakom transakcijom” – to je mjera protiv građana. Kad je riječ o izborima, onda se glasuje za one koji dižu poreze”, smatra Pernar.

“Mostov amandman o zamrzavanju dužnosničkih plaća ću podržati, a zakon o poreznoj reformi ću odbaciti. Siromašni će plaćati više, hrana će poskupjeti, plaće će ostati iste, to je reforma ‘superhika’“, rekao je Pernar.

Druga tema: HDZ

“Sada sam bliži SDP-u jer se ne koristi udbaškim metodama. HDZ nam je odmah nakon izbora poslao poruku da će nas, ako ne damo potpise Plenkoviću, progoniti putem DORH-a i putem HRT-a. SDP nam nikada nije uputio takvu poruku. HDZ se koristi ucjenama i pritiscima, radi se o jezivoj stranci, kontroliraju sve razine vlasti”, rekao je Pernar.

Treća tema: HRT

“Čim smo odbili ponudu HDZ-a, počelo je medijsko bombardiranje po nama, pri čemu se mene prikazivalo kao kriminalca, lopova. Mediji se iskorištavaju radi političkog pritiska. HRT je partijska televizija, nažalost u službi HDZ-a; afere te stranke su ignorirane kao da nikada nisu postojale. HTV sustavno prikriva korumpiranost pravosudnih institucija. S jedne strane, HRT je ignorirao sav taj kriminal, a s druge svaki je dnevnik počinjao vijestima o HDZ-u. Nešto što bi se trebalo zvati javnom televizijom stavljeno je u službu javne stranke. Imam televizor, ne plaćam i nikad neću plaćati pretplatu. Nju treba ukinuti, javna televizija nije u službi građana”, rekao je Pernar.

“Informativni program je horor-film. HTV-ov Dnevnik je najmanje gledani središnji dnevnik. Sadržaj je negledljiv. Zadaća je da se građane drži u lažnoj stvarnosti, u iluziji. Smatram da je naša zemlja pod dominacijom Washingtona i Bruxellesa. Većina gledatelja HRT-a ne zna da je 1948. provedeno etničko čišćenje 750.000 Palestinaca. Izrael je država koja je stvorena na etničkom čišćenju”, rekao je saborski zastupnik Živog zida.

Kada ga je voditelj emisije Aleksandar Stanković vratio s Izraela na temu HRT-a, Pernar se pobunio da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti. No Stanković je bio uporan da objasni što bi on na HRT-u popravio te je Pernar izašao iz studija i prekinuo emisiju.

Izvor: Sloboda.hr/HRT