gol-astaneFoto: Snimka zaslona

Za razliku od hrvatskih klubova koji mogu uživati u proljetnim temperaturama ovog vikenda, kazahstanski Kairat i Astana muku su mučili u finalu Kupa igrajući za vrijeme snježne mećave, po vrlo niskoj temperaturi…

Kazahstanci mora da su trenutno ljubomorni kad pročitaju vremensku prognozu za Europu, gdje je iznimno toplo i može se uživati ovog vikenda.

U Astani će recimo biti ove noći temperatura -30 pa nije ni čudo da se tamošnje nogometno prvenstvo prekida do proljeća.

Posljednji koji su morali izaći na teren bili su ove subote finalisti nacionalnog Kupa, Kairat i Astana, a dvoboj je igran po snježnoj mećavi.

Astana koja je ranije osigurala naslov prvaka u prvenstvu potvrdila je dominaciju dvostrukom titulom, zahvaljujući pobjedničkom pogotku u finalu Kupa Kabanange u 47. minuti. Kairatu nije pomogao ni ugledni Andrej Aršavin koji se preporodio u Kazahstanu i zabio 11 golova ove sezone.

No, vijest o dvostrukoj kruni Astane definitivno ne bi obišla svijet da nisu uvjeti za igru bili onakvi kakvi su bili. Jadni igrači…

Izvor: Sloboda.hr/tportal