west ham chelsea engleska neredi navijači

West Ham je slavio u derbiju protiv Chelseaja (2:1) i izbacio ‘bluese’ iz Liga kupa, no susret na Olimpijskom stadionu i veliku pobjedu ‘čekićara’ zasjenili su neredi na tribinama.

Do sukoba je došlo kada je jedan navijač Chelseaja preskočio ogradu i došao do dijela tribine na kojem su bili navijači West Hama koje je počeo provocirati, a novinari BBC-a pišu kako ih je ovo vratilo u osamdesete i tadašnje sukobe huligana.

Divljanje se nastavilo i tijekom utakmice, na tribinama i oko stadiona. U žestokom okršaju bilo je i ozlijeđenih, a engleski mediji pišu kako je zbog propusta organizatora dobar dio navijača zapeo na ulazima kada je utakmica počinjala i onda je krenuo kaos.

“Moram biti iskren, nisam vidio što se događalo na tribinama jer se igrala utakmica na terenu. Nikako ne volim takve situacije. Važno je imati pravu atmosferu, a u Engleskoj smo navikli imati pravu atmosferu”, rekao je menadžer Chelseaja, Antonio Conte, a svoj službeni komentar dao je i Chelsea preko svog glasnogovornika:

“Izrazito smo razočarani zbog nereda i osuđujemo takvo ponašanje. Ne mogu davati podrobniji komentar dok se na pravi način ne napravi istraga.”

“Neprihvatljivo je da se ovako nešto događa, a posebno u Engleskoj”, rekao je Slaven Bilić, menadžer West Hama, a klub je najavio kako će navijačima koji su se gađali zabraniti ulazak na stadion do kraja života.

Izvor: Sloboda.hr/Goal.com