karamarko

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko održao je konferenciju za medije povodom premijerovog poziva da odstupi sa svoje pozicije.

“Kao stranka i kao predsjednik morali smo reagirati. Od Oreškovića sam nekoliko puta dobio podršku, bio je i na našem saboru, današnja izjava me iznenadila”, rekao je Karamarko.

Ne shvaća da je odlazak u SOA-u mogao biti važniji od sjednice Vlade i smatra da premijer bi trebao objasniti svoj odlazak i odgodu sjednice.

“Ostavku ne možemo prihvatiti. Mi smo pobjednička stranka. HDZ ima najviše zastupnika u Saboru, na izborima smo dobili glasove 800 000 građana, a gospodin Orešković dobio je potporu 67 ljudi u Hrvatskom saboru. Gospodin Orešković ne uživa naše povjerenje, nakon ovog salta mortale”, rekao je.

Dodao je da će se sutra održati sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj će biti govora o tome kako dalje. “HDZ i ja osobno uložili smo veliki trud u održavanje ove političke konfiguracije s Mostom, učinili smo i velike ustupke. Ne možemo tako više samo zbog pisanja “žute štampe”. Pripisivali smo to političkom neiskustvu Mosta, ali takva su vremena, mora se brzo učiti.”

HDZ ima odgovornost i ovo što govorim, govorim da bih zaštitio dignitet njegovih članova, dignitet građana i dopustite, osobni dignitet, jer sam mjesecima izložen neviđenoj harangi, rekao je Karamarko.

“Sutra je predsjedništvo stranke. Mi sigurno nećemo nikoga povlačiti za rukav da bi se ova vlada spasila. Opcije su preslagivanje u Vladi ili izbori, koji nisu dobra opcija”, zaključio je.

Izvor: Sloboda.hr/HRT
Foto: HRT