dawnow sindrom beba

Mali William Jones rođen je s Downovim sindromom te se za život hrabro bori od svog sedmog tjedna života plivajući. Nažalost, dječak mora i na operaciju srca, kako bi ojačao za tu zahtjevnu operaciju roditelji hrabrog dječaka odlučili su ga voditi na plivanje. Mali William se u vodi savršeno dobro snalazi, naravno, ponajprije zbog činjenice da od prvih tjedana života odlazi na plivanje kako bi se plivanjem izborio za život, piše dailymail.co.uk, a prenosi narod.hr.

Mali Superman

Hrabri dječak, koga britanski mediji smatraju malim herojem, ima petnaest tjedana i već je naviknut na bazen na koji ga roditelji odvode dva puta tjedno ne bi li dovoljno ojačao kako bi bio spreman za tešku operaciju. Roditelji malog Williama, 41-godišnja Susan i dvije godine mlađi Andrew bili su zabrinuti za svog sina, no, nadali su se, i nadaju se, da će na kraju sve ispasti dobro.

”William je moj mali Superman. Plivanje mu je pomoglo kako bi ojačao mišiće i stekao snagu za operaciju srca. Čim je ušao u bazen, snašao se dobro, Moj Superman voli biti u vodi, s obzirom da ima Downov sindrom mišići su mu bili jako slabi, međutim, poslije nekoliko odlazaka na bazen počeli su jačati”, rekla je majka malog Williama.

Jedva čekaju povratak na bazen

Vrijeme je prolazilo i došlo je vrijeme operacije, koja je prošla dobro, u bolnici u Southamptonu, no, nakon nje je došlo do komplikacija, ali William se dobro borio i izborio zajedno s roditeljma za život. Nakon operacije dječaku treba oporavak od minimalno četiri mjeseca u bolnici da bi se nakon toga ponovno mogao vratiti obitelji, a onda, roditelji se nadaju, i plivanju. ”Jedva čekamo ga ponovno vidjeti u bazenu, kako vesla”, poručuje Williamova majka.