39b62a4cf7cd2253bb5680621cbfc801

Bojan Lukman iz Varaždina na svome je Facebook profili objavio fotografiju svog pretučenog sina Vedrana.

Ovo je moj sin Vedran. U noći se vraćao s prijateljicom kući. Zaustavili su ih petorica pripadnika romske nacionalne manjine. Tražili su ga da im da mobitel i novčanik. Nakon što je to odbio ostavili su mu uspomenu koju vidite na slici. To je vjerojatno iz zahvalnosti za sve što odvajamo za Rome, za njihovu socijalizaciju, uključivanje u društvo, školovanje, stanovanje, infrastrukturu i razne potpore… – napisao je Bojan Lukman.

Mladić ima hematome po cijelom tijelu.

Policija je pronašla dvojicu maloljetnika za koje se sumnja da su 20. kolovoza, oko 4 sata, u Koprivničkoj ulici pretukli 21-godišnjeg Vedrana.

Radi se dvojici maloljetnika starosti, 15 i 17 godina, koji su od mladića zatražili novac i mobitel te ga fizički napali i nanijeli mu ozljede. Maloljetnici su uhićeni te je nakon kriminalističkog istraživanja 15-godišnjak pušten na slobodu, dok je 17-godišnjak priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Protiv obojice se podnosi kaznena prijava za kazneno djelo razbojništva nadležnom Državnom odvjetništvu.

Policija je pronašla sve počinitelje. Dalje je sve u rukama zakona. Eto, ovo su jako dobro i profesionalno odradili i treba im čestitati. Samo bi trebalo više raditi na spriječavanju takvih stvari. Ne želim ovim širit nikakvu mržnju, samo da se nikom ne ponovi – komentirao je Vedranov otac.

Inače, u Međimurju su učestali slični napadi gdje počinitelji Romi obično prođu nekažnjeno.

>>> Vapaj srednjoškolaca: “Pomognite nam! Svaki dan strahujemo od napada Roma”

Izvor: eVarazdin.hr