turska napad

Među brojnim snimkama koje prikazuju sinoćnje terorističke napade u istanbulskoj zračnoj luci Ataturk, pojavio se i video nadzorne kamere na kojem se vidi kako napadač pada na pod nakon što je pogođen policijskim metkom. Ranjeni napadač ispustio je oružje u padu te mu se policajac približio, no shvativši da bi se terorist mogao raznijeti policajac se netom prije eksplozije udaljio od napadača.

Na društvenim mrežama komentira se da je policajac koji je ustrijelio napadača time zapravo spasio na desetke života jer je osigurao dragocjene sekunde za udaljavanje putnika od napadača koji se, kako se pretpostavlja temeljem snimke, raznio.

Trideset i šest ljudi, među kojima i stranci, ubijeno je u trostrukom samoubilačkom atentatu izvedenom u utorak navečer u međunarodnoj zračnoj luci Ataturk u Istanbulu, objavio je turski premijer Binali Yildirim, rekavši da iza napada vjerojatno stoji Islamska država.

Satima nakon napada koji je počeo nešto prije 21 sat nijedna skupina nije preuzela odgovornost. Napad, međutim, nosi obilježja onih koje je već izveo IS, poput briselskog napada u ožujku.

Zračna luka Ataturk ponovno je otvorena za letove u srijedu ujutro, ali je jedna trećina letova otkazana, a mnogi kasne.

Izvor: Sloboda.hr/tportal/mirror.co.uk
Foto: Reuters