Početkom prošle godine američki predsjednik Joe Biden izabrao je ministra za zdravstvo savezne države Pennsylvanije Rachel Levine za pomoćnika ministra zdravstva, koji je postao prvi transseksualni dužnosnik, a kojeg je Senat potvrdio na visoku dužnost.

>>> I dalje mislite da je homoseksualnost “prirodna”? Ovi podaci će vas šokirati!

Dr. Rachel Levine, transrodni pomoćnik tajnice za zdravstvo i ljudske usluge (HHS), proglašen je jednom od “Žena godine” u izboru USA Today. Nominacija je stavila Levinea na popis nagrađenih koji među ostalima uključuje Melindu Gates, atletičarku Simone Biles i potpredsjednicu Kamalu Harris.

“Žene godine USA Todaya vode i inspiriraju, promiču i bore se za jednakost, daju drugima mjesto da potraže pomoć i pronađu nadu. One su snažne i otporne žene koje su bile pobjednice promjene i hrabrosti, često tiho, ali sa snažnim rezultatima. I to često unatoč vlastitim izazovima. Svaka od njih ima inspirativnu i snažnu priču”, ustvrdio je USA Today.

Guverner Pennsylvanije objavio je da je ponosan zbog izbora Levinea za ženu godine, piše Breitbart, a prenosi Narod.hr.

Levine, koji je rođen kao Richard, služio je kao tajnik Odjela za zdravstvo od 2017. do 2021. prije nego što se pridružio Bidenovoj administraciji kao pomoćnik ministra zdravstva u američkom Ministarstvu zdravstva. Diplomirao je na Harvardu te na Medicinskom fakultetu Tulane, a predsjednik je Udruge državnih i teritorijalnih zdravstvenih službenika. U prošlosti je pisao o opioidnoj krizi, medicinskoj marihuani, adolescentnoj medicini, poremećajima prehrane i LGBTQ medicini.

Bidenova administracija inače je pokrenula postupak kojim se prisiljava bolnice i medicinske radnike na operacije tzv. “promjene spola” i druge transrodne postupke, bez obzira na priziv savjesti.

Odjel za zdravstvo i socijalne usluge (HHS) najavio je u svibnju da će protumačiti i provoditi savezni zakon o zdravstvenoj zaštiti i antidiskriminaciji tako da bi se primjenjivao na seksualnu orijentaciju i “rodni identitet”. Potez je označio službeno vraćanje prethodne politike Obamine administracije i zanemarivanje pravilnika iz Trumpove ere koji štiti pravo na priziv savjesti pružatelja liječničkih usluga.

Izvor: Sloboda.hr/Breitbart.com/Narod.hr