ukrajina ukrajinski parlament gender seksualna orijentacijaFoto: catolic.news.org.ua

Ukrajinski je parlament u srijedu prihvatio nacrt zakona koji treba spriječiti obiteljsko nasilje i čiji je projekt izradilo Ministarstvo socijalne politike Ukrajine.

Tijekom diskusije ukrajinski su parlamentarci izrazili zgražanje da su u tekst implementirani pojmovi poput “gender” i “seksualna orijentacija” te su zatražili njihovo izbacivanje iz teksta zakona.

Predstavnici većine parlamentarnih stranaka tijekom diskusije naglašavali su neprihvatljivost implementacije u ukrajinski zakonski sustav pojmova koji su u suprotnosti s temeljnim kršćanskim vrijednostima te su neprihvatljivi za ukrajinsko društvo.

Parlament je prihvatio ovaj zakonski prijedlog, prethodno izbacivši iz teksta pojmove “gender” i “seksualna orijentacija”, te je zaključio da se ovaj zakonski prijedlog mora doraditi uz konzultacije s predstavnicima Katoličke i Pravoslavne Crkve, većih protestantskih zajednica te židovske i islamske zajednice Ukrajine.

Liberalno orijentirani parlamentarci već su okarakterizirali ovo rješenje parlamenta kao izraz “nazadnjaštva” i “mračnjaštva” koji po njihovu mišljenju dominiraju u ukrajinskom društvu.

Liberalni parlamentarci te LGBT aktivisti na svojim profilima na društvenim mrežama pokrenuli su val uvreda na račun kršćana i Crkve.

Izvor: Bitno.net