pripuz, bandić, ciosFoto: Novi list

PN USKOK upao je jutros na Pantovčaku u kuću Petra Pripuza, vlasnika CIOS-a, zbog sumnje da je poslovao preko fiktivnih računa. CIOS je navodno gotovinom kupovao otpad, a riječ je o starim automobilima i sličnih materijalima, od nekoliko tvrtki, a te su tvrtke onda gotovinom plaćale dobavljače. Istražitelji sumnjaju da se na robu nije platio porez.

U CIOS-u tvrde da riječ o realnim poslovima i računima te da su za sve uredno platili porez. Anto Nobilo, Pripuzov odvjetnik, kaže kako su istražitelji u zadnjih godinu dana iz CIOS-a uzeli više od 100.000 stranica dokumentacije.

Anto Nobilo, Pripuzov odvjetnik, kaže kako su istražitelji u zadnjih godinu dana iz CIOS-a uzeli više od 100.000 stranica dokumentacije te da je tvrtka za svaki papir imala popratnu dokumentaciju da je roba zaprimljena, prevezena, obrađena i prodana dalje čeličanama i željezarama.

– Mislim da je cijeli slučaj poprilično šupalj – rekao je Nobilo.

Petar Pripuz je u trenutku izdavanja naloga za uhićenje bio u bolnici jer je nedavno bio na operaciji. Pripuz je prije dvije i pol godine bio uhićen u akciji Agram zajedno sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i još nekolicinom aktera, ali optužnica još nije pravomoćna.

Izvor: Sloboda.hr/Vecernji.hr